Logga-svart-bakgrund-2.gif

 

 

Margo.gif

MARGO SMULDERS

Sång

Margo har jazzen i blodet. Hon har sjungit med flertalet band och sjunger gärna evergreens, ”något som aldrig torkar”.

På scen vill hon förmedla glädje, upplevelser och erfarenheter.– Det är inte dumt att bli äldre, säger hon

Margo has jazz in her blood. She has performed with several bands and sings happy evergreens, "something that never dries."
On stage, she wants to convey joy and experiences- It is nice to be older, she says

 

Bosse-2.jpg

BOSSE JOHNSON

Trummis och bandledare.

 

Bosse började spela trummor redan i mitten av 50-talet i bl.a. Society Jazz Band och Panama Jazz Band. Efter många års uppehåll återupptog han spelandet och har nu varit tillbaka i över 25 år.

Han spelar även med i Svenska BioOrkestern (f.d. Doc. Johnson's Dixie Machine) och sitter sedan början på 2018 som styrelseordförande i Göteborg Classic Jazz och ansvarar för Göteborg Classic Jazz Festival

Aggen-3.jpgi

BERNT "AGGEN" ALGELIUS

Basist

Aggen är en av Göteborgs stora jazzprofiler och har spelat med de flesta jazzmusiker i stan. Är aktiv i ett flertal band.

 

LO.jpg

 LARS-OLOF "LO" PERSSON

Piano

Larsd-Olof är den mest erfarne och välmeriterade musikerna i bandet. Även han har spelat med de flesta jazzmusiker i stan och är numera även medlem i Vintage Jazz Big Band.

Stig.jpg

 STIG "X-ET" ERIXON

Trombon

Stig började spela trombon på 50-talet och har hållt på sedan dess. Uppträdde i TV redan på 60-talet i en jazztävling, som bandet vann.

Stig skriver arrangemang för orkestern när detta är aktuellt.

Ole-Joergensen-2.jpg

 

OLE JÖRGENSEN

Saxar, Klarinett & flöjt

O

Musiklärare bördig från Köpenhamn, virtuos på träblås. Har genom åren spelat med de flesta av Göteborgs och Stockholms jazzmusiker i storband såväl som mindre grupper.

Spelar i flera olika konstellationer i Göteborg; bl. a. Instant Swing) Musiklärare bördig från Köpenhamn, virtuos på  träblås, bandets upphovsman och ordförande.  Har genom åren spelat med de flesta av Göteborgs  och Stockholms jazzmusiker i storband såväl som  mindre grupper.

Janne.jpg

JANNE JURLAND

Trumpet och sång

Janne har spelat trumpet sedan tidig ungdom och lyssnade då mest på den moderna jazzen och dess utövare. Har kommit in i den klassiska jazzen sent i livet, men utöver den exemplariskt.

Janne has been playing the trumpet since early youth and listened then most of the modern jazz and its practitioners. Have come into the classic jazz late in life, but in addition to the exemplary